Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź opiekany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
cebula
olej
ziele angielskie
sól
cukier
ocet 0,5 szklanki
woda 0,5 litra
śledzie 1 (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź opiekany

Śledź umyć, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.
Wodę zagotować, dodać cebulę pokrojoną w krążki, liść bobkowy, ziele angielskie, sól i cukier do smaku.
Dodać ocet i kucharka w płynie. Zagotować i ostudzić.
Usmażone śledzie poukładać w misce i zalać zimną zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.02.2012 14:26
fajny przepis, tylko nie wiem jakie to są zielone śledzie?
adam1f 03.12.2011 00:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak