Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rozmaryn 6 gałązek
tymianek 1/2 pęczek
szałwia 1 gałązka
cukinia 1
twarożek 400 g
wędzony boczek 100 g
sól
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
papryka zielona 1
cebula 2
pomidory 350 g
czosnek 3 ząbki
ziemniaki 500 g
bazylia 1/2 pęczek
bulion 50 ml
indyk 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z indyka

zioła posiekać po czym wsypać do twarożku i dokładnie wymieszać powstały farsz doprawic do smaku sola i pieprzem Mięso ponacinać tak aby powstał płat Oprószyć sola i pieprzem Posmarowac twarozkiem i ciasno zwinac Spiąć wykałaczkami Mięso włożyć do natluszczonej formy oblożyć boczkiem i reszta ziół porószyc solą i pieprzem Piec 45 min w 175st C Podlewać bulionem Cukinię pokroić w półplasterki a cebule pomidory obrane ziemniaki i oczyszczone papryki w kostke Warzywa i przeciśnięty przez praskę czosnek dodać do mięsa po 20 min pieczenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.11.2011 16:38
Bardzo smaczne, ciekawe połączenie. Chętnie bym ją zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak