Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z kalarepki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 4 szt
bulion drobiowy 6 szklanek
ziemniaki 6 szt
masło 1 łyżka
kremówka 3/4 szklanki
cytryna
przyprawa warzywna
sok z cytryny
natka pietruszki
sól
pieprz
papryka żółta 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem z kalarepki

Kalarepki obieramy kroimy w kostkę i podduszamy krótko na maśle.Wywar gotujemy przekładamy kalarepkę gotujemy kilka minut i dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Gdy warzywa zmiękną zupę miksujemy przyprawiamy sokiem z cytryny przyprawą warzywną solą i pieprzem.Śmietanę rozprowadzamy odrobiną zupy i mieszamy z resztą.Posypujemy posiekaną zieleniną i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 08.09.2012 17:05
takiego nie probowalam
Grazyna0211 05.02.2012 14:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak