Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki faszerowane boczkiem i anchois

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 10 dużych szt
boczek wędzony 10 plastrów
listki szałwii 10 szt
czosnek 2 ząbki
skórka z cytryny 1/2 szt
oliwa 5 łyżek
sól
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki faszerowane boczkiem i anchois

Szałwię i ziemniaki myjemy i osuszamy.W czubek każdego ziemniaka wbijamy obieraczkę do warzyw lub wąski nóż i wydrążamy otwór o średnicy 1,5 cm.Ziemniaki skrapiamy oliwą i posypujemy solą.W każdy otwór wkładamy listek szałwii anchois plasterek czosnku i odrobinę skórki z cytryny.Ziemniaki owijamy boczkiem i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ok 60 min.W trakcie pieczenia przewracamy je z 3 razy.Podajemy gorące z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 19.10.2011 11:47
mniam... pyszne połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak