Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczysta rolada z boczku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 35 dkg
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
jajko 3 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
boczek 80 chudy
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: soczysta rolada z boczku

Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych otworach.Oba rodzaje mięs i obraną cebulę mielimy dwukrotnie i mieszamy z marchewką i majerankiem,dodajemy jajka,zieleninę wyrabiamy i doprawiamy przyprawami.Formujemy wałek i zawijamy go nasączoną olejem bawełnianą ściereczkę związujemy nicią i wkładamy do dużego garnka z gotującą się wodą,dodajemy pieprz i ziele angielskie i liść laurowy,delikatnie solimy.Gotujemy na małym ogniu ok 80 min w zależności od grubości rolady.Ugotowaną roladę przekładamy na deskę,gdy ostygnie odwijamy ją ze ściereczki a zawijamy w folię do żywności i mocno schładzamy w lodówce.Przed podaniem kroimy w plastry.Można polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 16.06.2011 19:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak