Sposób przygotowania

Zagniatamy kruche ciasto i mocno je schładzamy,wylepiamy nim natłuszczoną formę do tart,pieczemy aż ciasto się zrumieni w 190 stopniach.Cebulę siekamy,szklimy na oleju,dodajemy mięso czosnek i mieszamy przyprawiamy do smaku,wsypujemy żurawinę i dusimy 10 min mieszając.Na cieście układamy na przemian zblanszowane liście szpinaku skropione sokiem z cytryny i mięso i tak do wyczerpania słladników,zalewamy jajkami rozkłóconymi ze śmietaną.Pieczemy 25 min w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam smacznie się zapowiada!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !