Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowo-śmietankowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dag
żółtko jajek 8 sztuk
białko 4 sztuki
cukier 10 dag
kakao 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masa
nutella 1/2 kg
śmietana 30% 150 ml
wiśniówka 3 łyżki
cukier puder 1 łyżka
czekolada 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowo-śmietankowa

Żółtka ucieramy z połową cukru, dodajemy pianę ubitą z białek i resztę cukru. Łączymy z mąkami i kakao. Ciasto pieczemy około 20 min w 180 stopniach. Ciepłe przykrywamy pergaminem i wilgotną ściereczką.
Śmietane ubijamy z cukrem, dodajemy wiśniówkę.
Ciasto smarujemy nutellą i bitą śmietaną. Zwijamy roladę. Posypujemy wierzch startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak