Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowo-śmietankowa
Śmietane ubijamy z cukrem, dodajemy wiśniówkę.
Ciasto smarujemy nutellą i bitą śmietaną. Zwijamy roladę. Posypujemy wierzch startą czekoladą.
mąka | 10 dag |
żółtko jajek | 8 sztuk |
białko | 4 sztuki |
cukier | 10 dag |
kakao | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
masa | |
nutella | 1/2 kg |
śmietana 30% | 150 ml |
wiśniówka | 3 łyżki |
cukier puder | 1 łyżka |
czekolada | 10 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: