Sposób przygotowania

Mięso zemleć w maszynce a następnie dodać jajko, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, którą również należy zemleć. Następnie dodać czosnek, przyprawy, jajko oraz starty ser i wymieszać masę. Wilgotnymi dłońmi formować małe kuleczki.

Na patelnię przełożyć pomidory z puszki razem z zalewą i dodać jedną puszkę wody. Doprowadzić do zagotowania sosu, dodatkowo można widelcem rozdrobnić kawałki pomidorów. Gdy sos się zagotuje, wrzucić pulpeciki i gotować około 20 minut. Pulpeciki są małe, dlatego szybko się ugotują.

Gotowe danie podawać z ryżem lub ziemniakami oraz sałatką.

Życzę smacznego :)

Na fotce wyszły duże ale w rzeczywistości są bardzo małe. Na jeden lub dwa kęsy :).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !