Sposób przygotowania

Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i miksujemy dokladnie (zostawiamy kilka sztuk). Wlewamy do zmiksowanych owoców 1,5 szkl wody (375 ml), dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Pozostałe pół szklanki wody mieszamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się truskawek. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Pozostałe truskawki kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do kisielku. Rozlewamy w pucharki i czekamy aż ostygnie a wtedy dekorujemy bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    na lato dobra przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetny
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Nigdy nie przyszło mi do głowy,że spodoba mi się przepis Wokalisty! A ten mi się autenycznie podoba! Szczególnie dodatek surowych owoców!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !