Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkoptach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 opakowanie
jajko 6 sztuk
twaróg 1 kg
masło śmietankowe 1 kostka
cukier puder 30 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
skórka z cytryny 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkoptach

Biszkopty wyłożyć w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszce. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodawać do niego po jednym żółtku i ciągle ucierać. Następnie dodawać porcjami twaróg ( ciągle ucierając). Gdy już twaróg będzie dodany należy dodawać po łyżce piany z białek i startą skórkę z cytryny, wsypać mąkę i wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopty. Piec przez co najmniej 60 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.01.2014 00:17
pyszny deser
IKrakowianka 11.01.2014 19:00
bardzo smaczny
Wafelek2601 28.05.2013 22:35
Zapowiada się pyszne ciasto
Angelika10 18.07.2012 00:27
pyszny
Katarzyna/kate1980 27.03.2012 21:53
super przepis
Anna152 12.03.2012 07:13
super
BozenA 11.12.2011 11:22
super
Iwusia 13.07.2010 00:18
Ciekawy serniczek - nie robiłam nigdy na biszkoptach ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak