Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 75 dag
cebula 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
białko 2 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 15 minut, a następnie odcedzić i ostudzić. Obrane cebule drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu. Grzyby i cebule zemleć w maszynce. W misce połączyć z jajkiem i z około 3/4 szklanki tartej bułki. Doprawić do smaku, dodać natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować okrągłe kotlety. Zanurzyć w białku i otaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Podawać bezpośrednio po usmażeniu z dodatkiem ziemniaków i sosu śmietanowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak