Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 15 minut, a następnie odcedzić i ostudzić. Obrane cebule drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu. Grzyby i cebule zemleć w maszynce. W misce połączyć z jajkiem i z około 3/4 szklanki tartej bułki. Doprawić do smaku, dodać natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować okrągłe kotlety. Zanurzyć w białku i otaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Podawać bezpośrednio po usmażeniu z dodatkiem ziemniaków i sosu śmietanowego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !