Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
margaryna 20 dag
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana 2 łyżki
sól
grzyby kilka sztuk
jajko 2 sztuki
żółty ser 10 dag
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z grzybami

Przygotować ciasto: mąkę przesiać z margaryną, dodać sól, śmietanę i żółtka. Wyrobić ciasto, a następnie schłodzić, foremki natłuścić, wyłożyć ciastem, podpiec 10 minut w temperaturze 180\"c. Grzyby obgotować, osączyć i posiekać. Jajka rozbełtać, dodać starty ser, posiekaną natkę i grzyby. Doprawić do smaku. Masę jajeczną wylać na kruche spód. Piec około 20 minut w temp 200c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 21.12.2011 16:05
Interesujący przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak