Sposób przygotowania

Sól, pieprz piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą oraz pieprzem. Rozgrzać na patelni połowę masła, obsmażyć mięso i przełożyć je do rondla. Mięso zalać bulionem i dusić do miękkości (około 35 min). Cebulę obrać, opłukać i posiekać. Pieczarki umyć, przekroić na pół lub na cztery części i usmażyć na pozostałym maśle. Gdy sok odparuje, dodać cebulę i smażyć do lekkiego zrumienienia. Następnie przełożyć zawartość patelni do duszącego się mięsa. Na 10 min przed końcem duszenia dodać marchewkę z groszkiem. Brokuły umyć, osączyć, podzielić na różyczki, ugotować w posolonym wrzątku, osączyć i trzymać w cieple. Mąkę wymieszać z 5 łyżkami zimnej wody, dodać do mięsa i zagotować. Wsypać natkę pietruszki, doprawić potrawę solą, papryką oraz pieprzem. Przed podaniem udekorować brokułami. Potrawę podawać gorącą, z pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !