Sposób przygotowania

1. W garnku zagotuj mleko razem z wodą, masłem, cukrem oraz szczypta soli. Na wrzątek wsyp mąkę. Mieszając, gotuj, aż masa zacznie odstawać od ścianek garnka. Odstaw do wystudzenia. Następnie ucieraj z jajkami na gładko.
2. Ciasto przełóż do szprycy. Na blachę przykrytą pergaminem wyciskaj okręgi. Posyp migdałami. Piecz 25 min w temp 190 stopni.
3. Ciepłe ciastka przetnij w poprzek. Wystudź i napełnij serkiem oraz winogronami. Podawaj od razu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    jak z cukierni
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !