Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNOWANA PIECZEŃ ZE SCHABU

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
czosnek 6-8 ząbków
olej 6-8 łyżek
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt
sól
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANA PIECZEŃ ZE SCHABU

Schab oczyścić z błon,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem,natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem,od spodu zrobić małe otwory nożem i włożyc ok 5 ząbków czosnku.Z oleju kminku,kolendry,ziela angielskiego oraz 3 zmiażdżonych ząbków czosnku zrobić marynatę i dokładnie natrzeć mięso,obłożyć listkami laurowymi,mięso włożyć do naczynia z przykryciem i wstawić do lodówki na 24 godziny.Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec mięso ok 1,5 godziny polewając od czasu do czasu sosem z pod pieczeni można dodac kilka łyżek wody.Miękkie mięso wyjąć z piekarnika i nieco przestydzić,pokroić w około 1,5 centymatrowe plastry i podawać ciepłe jako drugie danie z ziemniakami i surówką,na bazie sosu który pozostał po pieczeniu mięsa można zrobić sos pieczeniowy(przepis w mojej księdze).SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.12.2013 10:40
muszę spróbować dodać kolendry,nie używałam dotąd tej przyprawy
Renataj 01.11.2013 23:47
Przepis bardzo apetyczny a zdjęcie kuszące:)
adelajda 17.06.2013 17:32
i wiesz co jesz ! super !
Ada-Gaba 01.12.2012 07:28
wygląda bardzo smakowicie
Krystyna32 23.11.2012 08:54
extra
misia53 15.11.2012 16:06
piękny kolor i ogólnie smakowicie
barbara11561 14.11.2012 11:47
pyszny kawał mięska:)smakuje nawet na zimno do pieczywa:)
Łukasz15 18.10.2012 19:03
Pyszne mięsko
Papryczka 18.07.2012 22:08
pyszne mięso
Anna152 17.06.2012 08:07
wygląda bardzo apetycznie
gacopierz23 24.02.2012 20:58
pychota taki schabik
magdziorka6 18.01.2012 19:43
wygląda wyborowo:-)
anemon 16.01.2012 18:00
Lubię taką domową pieczeń na ciepło do obiedu, a na zimno do chleba. Twoja wygląda bardzo apetycznie.
olkaaa 02.01.2012 14:41
bardzo fajna propozycja
Wafelek2601 15.12.2011 00:31
świetnie się prezentuje
smakoszek 10.12.2011 16:59
pyszne
dianix 28.11.2011 13:55
NIe ma to jak swojej roboty, wszystko robi sie wg. swoich upodoban
Seba 05.10.2011 09:59
smaczne
FAFIK 30.09.2011 18:53
Super mięsko!
Wacław 25.09.2011 21:42
pycha,juz na sam widok ślinka leci !
Magdalena80 14.09.2011 22:51
apetyczna
Mariusz10 27.08.2011 18:48
same pyszności
caroline1983 13.08.2011 23:36
dobre zarówno na obiad jak i do chleba
teresa18 20.07.2011 22:40
wygląda rewelacyjnie
MAR3STA 17.07.2011 00:49
schabik pierwsza klasa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak