Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa łódzka z malin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok jabłkowy 2 szkl
brzoskwinie 25 dag
sok pomarańczowy 1 szkl
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa łódzka z malin

1. Brzoskwinie umyj, osusz. Owoce przetnij na pół, wyjmij pestki. Połówki brzoskwiń zalej małą ilością zimnej wody. Dodaj cukier i gotuj pod przykryciem 10 min.
2. Do brzoskwiń dołóż maliny, zmiksuj na gładko. Mus utrzyj z żółtkami. Schładzaj godzinę.
3. Zimny mus wymieszaj z sokami owocowymi. Dolej szklankę wody mineralnej. Mocno schłodź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.03.2014 17:45
Super zupka
Krystyna32 31.12.2013 10:09
takiej nie jadłam
Ewelina47 07.06.2013 20:46
brzmi ciekawie, może być smaczna
Anna152 02.03.2013 11:34
swietna propozycja
Monika63 12.07.2012 09:00
fajny pomysł, ale w składnikach nie widzę malin!
syli 15.10.2011 18:34
Brzmi nieźle, w składnikach zabrakło malin!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak