Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa morelowa po opolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier puder 2/3 szkl
kremówka 1 szkl
morele 50 dag
żółtko jajek 3 szt
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa morelowa po opolsku

1. Morele umyj, przetnij na pół i wyjmij pestki. Odłóż 2 połówki do dekoracji, a resztę owoców zmiksuj. Następnie mus przetrzyj przez sitko. Mleko zagotuj z cynamonem.
2. Żółtka utrzyj z cukrem. Powoli dolewaj do nich wrzące mleko, stale mieszaj. Schłodź w lodówce. Połącz z musem morelowym i śmietaną.. Rozlej do kokilek.
3. Resztę moreli pokrój w kostkę i wrzuć do każdej porcji chłodnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.11.2013 22:01
ciekawa propozycja
Iwusia 27.08.2012 22:52
mniam :D
Norgiusz 28.05.2012 13:29
swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak