Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torto orzechowo-czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dag
cukier 40 dag
jaja 13 sztuk
masa
czekolada 1 tabliczka
masło 2 kostki
kawa rozpuszczalna
kakao 2 łyżeczki
herbata 1/4 l
wódka 3 łyżki
orzechy włoskie 20 mielone
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Torto orzechowo-czekoladowy

Z białek i cukru ubijamy pianę, dodajemy żółtka, mąkę i orzechy. Masę przekładamy na blaszkę i pieczemy w 180 stopnaich około 50 minut.
Kawę i kakao łączymy zalewamy 3 łyżkami wrzątku. Czekoladę rozpuszczmay na parze i dodjamey do kawy, studzimy. Masło ucieramy z cukrem i razem zorzechami dodajemy do czekolady. Ciasto przekrawamy wzdłuż na 4 częsci. Kaz ponczujemy harbatą i alkoholem, przekładamy masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 19.06.2011 16:40
super
goofy9 17.06.2011 10:28
o tak, zgadzam się :)
aguus 17.06.2011 10:23
Połączenie czekolady i orzechów to prawdziwa rozkosz dla podniebienia:)
Agiatis 16.06.2011 19:17
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak