Sposób przygotowania

1. Porzeczki przebierz, opłucz i oderwij od gałązek. Owoce przetrzyj przez sitko, a następnie połącz z sokiem oraz miodem. W garnku rozgrzej masło, oprósz mąką i nie przerywając mieszania, zasmaż, nie rumieniąc.
2. Stale mieszając, do zasmażki dolewaj sok połączony z porzeczkami oraz miodem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze kilka minut. Zdejmij z ognia, wystudź i wstaw do lodówki na 2 godz.
3. Śmietanę ubij, wymieszaj z chłodnikiem. Podawaj np z biszkoptami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !