Sposób przygotowania

Rabarbar oczyść, pokrój w kostkę. Posyp 3 łyżkami cukru, odstaw na 30 minut. Jajka wbij do miski, wkrusz drożdże, dodaj pokrojone miękkiemasło, posyp resztą cukru, polej zimnym mlekiem. Nie mieszaj. Odstaw na 1-2 godziny w ciepłe miejsce. KRUSZONKA;masło i mąkę zagnieć z cukrem. Schłodż. Do wyrośniętego ciasta wsyp mąkę, dokładnie wymieszaj. Ciastem wyłóż natłuszczoną blachę, odstaw do wyrośnięcia. Ułóż rabarbar, posyp kruszonką. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    robie podobny ale z truskawkami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !