Sposób przygotowania

Wieprzowinę umyć, wysuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek i pomidory posiekać (pomidory grubiej). Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, wrzucić posiekaną wołowinę, kiedy mięso zmieni kolor, dorzucić posiekane czosnek, oliwę i pomidory. Kiedy masło się wysmaży, powoli zalać całość połową winem. Zmniejszyć ogień na minimum, dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso zrobi się miękkie, od czasu do czasu podlewając winem. W międzyczasie dodać szczyptę estragonu i ziół prowansalskich.
Podawać z ryżem bądź z makaronem penne.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    brzmi nieżle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !