Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzona ryba zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony łosoś 10 dag
ser pleśniowy 25 dag
jajko 2 szt
kwaśna śmietana 200 ml
sól
pieprz
tłuszcz do formy
ciasto francuskie 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzona ryba zapiekana

Ciasto francuskie rozmrozić. Zapiekankę możesz też przygotować na cieście kruchym, bez cukru. Tortownicę lub okrągłą żaroodporną formę natłuścić, wylepić ciastem. Wystające nad brzegami ciasto zetnij. w kilku miejsczach nakłuj widelcem. Jajka roztrzep ze śmietaną, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu. Wędzonego łososia pokrój na cienkie plasterki. Ser pleśniowy również pokrój na cienkie plasterki. Na cieście ułóż plasterki łososia. Na nich plasterki sera. Zalej rozmąconymi ze śmietaną jajkami. Wierzch wyrównaj, udekoruj paskami pozostałego ciasta. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i piecz 30 minut. Zapiekanka bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 06.02.2012 20:46
bardzo ciekawy przepis
joanna77 18.06.2011 19:19
wypróbuję,poprawiam się!
joanna77 18.06.2011 19:18
wyprubuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak