Sposób przygotowania

Oczyszczoną wątróbkę pokroić w dość dużą kostkę, zalać winem, posypać siekaną natką pietruszki, dodać oliwę. Odstawić w chłodne miejsce na 6 go­dzin. Słoninę pokroić, wrzucić do rondla, włożyć wątróbkę, przekładając pokrojoną w plasterki mar­chwią i cebulą, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Zalać winem, w którym marynowała się wątroba, dodać skórkę cytrynową. Przykryć rondel i dusić na wolnym ogniu 30 minut. Oprószyć solą i pieprzem. Podawać z ryżem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !