Sposób przygotowania

Wątróbki włożyć do niewielkiej ilości wody z drob­no pokrojoną i podgotowaną cebulą. Gotować tylko do chwili, gdy wątróbki utracą krwisty kolor, wtedy odcedzić, wystudzić, zemleć w maszynce z drobnym sitkiem. Słoninę pokroić w drobną kostkę, na cedzaku włożyć do wrzącej wody na 5 minut, następ­nie przelać zimną wodą i pozostawić do osaczenia. Utrzeć margarynę, dodać zmieloną wątrobę z cebulą i jeszcze razem utrzeć. Do naczynia ze szczelną pokrywką wyłożyć równą warstwą słoninę. Na sło­ninę wyłożyć masę wątrobianą, wygładzić po­wierzchnię. Naczynie zakryć i wstawić do innego naczynia z wrzącą wodą. Gotować około godziny.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    nigdy nie jadłam-ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !