Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do pieczywa z wątróbek drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 250 g
słonina 50 g
margaryna 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do pieczywa z wątróbek drobiowych

Wątróbki włożyć do niewielkiej ilości wody z drob­no pokrojoną i podgotowaną cebulą. Gotować tylko do chwili, gdy wątróbki utracą krwisty kolor, wtedy odcedzić, wystudzić, zemleć w maszynce z drobnym sitkiem. Słoninę pokroić w drobną kostkę, na cedzaku włożyć do wrzącej wody na 5 minut, następ­nie przelać zimną wodą i pozostawić do osaczenia. Utrzeć margarynę, dodać zmieloną wątrobę z cebulą i jeszcze razem utrzeć. Do naczynia ze szczelną pokrywką wyłożyć równą warstwą słoninę. Na sło­ninę wyłożyć masę wątrobianą, wygładzić po­wierzchnię. Naczynie zakryć i wstawić do innego naczynia z wrzącą wodą. Gotować około godziny.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 19.09.2011 08:13
extra
Iwona45 16.07.2011 20:19
nigdy nie jadłam-ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak