Sposób przygotowania

Wymoczone i osuszone śledzie posmaruj musztardą, oprósz solą i pieprzem. Przykryj folią, odstaw na 40 minut. Kapustę oczyść, poszatkuj, lekko posól. Odciśnij. Jabłka i cebulę obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Oliwę rozgrzej w rondlu, podsmaż cebulę i jabłka. Dodaj kapustę, podsmaż mieszając. Przypraw tymiankiem i pieprzem. Wlej wywar, duś pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Odkryj, odparuj. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem, wyłóż kapustę. Na niej ułóż śledzie, polej łyżką stopionego masła. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj np. z upieczonymi w mundurkach ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    ciekawy przepis,jeszcze takiego nie jadłam chyba muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !