Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa w sosie serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser brie 60 g
mozarella 1\\3 szt
śmietana słodka 120 ml
parmezan 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa w sosie serowym

Kalarepę pokroić w plastry i obgotować w lekko osolonej wodzie. Sery rozdrobnić, wlać do rondla śmietanę, wymieszać z serami i podgrzewać na wolnym ogniu aż sery się rozpuszczą. Sos serowy doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem. Kalarepkę podawać obficie polaną ciepłym sosem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 29.06.2011 12:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak