Sposób przygotowania

BISZKOPT; białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, połącz. Wlej do tortownicy. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni. Przekrój na 2 krążki. MASA; żelatynę namocz w 5 łyżkach wody, rozpuść. 2/3 owoców zmiksuj. Zagęstniki ubij z mlekiem. Jogurty wymieszaj z cukrem pudrem. Dodaj owoce i ubite zagęstniki, zmiksuj.Dodaj żelatynę, połącz. Spodni biszkopt włóż do tortownicy, posmaruj połową masy. Przykryj drugim ciastem, wyłóż resztę masy. Schłodż. Galaretki rozpuść w szklance wody. Gdy stężeją połącz z ubitą kremówką. Posmaruj ciasto. Ozdób owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !