Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rzepa smażona z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzepa 0,5 kg
sok z cytryny
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyzki
Gorczyca biała cała Prymat
rzeżucha
szczypior
koper
kolendra
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: rzepa smażona z ziołami

rzepę obrać i umyć, pokroić w plastry. w rondlu rozgrzać oliwę, dodać obrany czosnek i podsmazyć na złoto. czosnek usunąć a na oliwe wrzucić plastry rzepy. po chwili smażenia posypać startą skórką cytryny i solą. delikatnie mieszając, posypać pieprzem i posiekaną zieleniną. wymieszać i dusić na małym ogniu ok.10 minut. zdjąć z ognia i trzymać pod przykryciem kolejne 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 14.04.2012 20:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak