Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pęczaku z boczniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 1\\2 szklanki
masło 1 łyżka
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
boczniaki 300 g
cukinia 2 szt
bulion warzywny 1,5 l
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pęczaku z boczniakami

Papryki umyć, oczyścić, przepołowić, usunąć nasiona i białe części, pokroić na romby.Cukinie umyć i pokroić na plastry. Boczniaki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.Kaszę opłukać, gotować z łyżką masła w 2 szklankach osolonego wrzątku, aż kasza całkowicie wchłonie płyn. Do garnka z kaszą włożyć przygotowane warzywa i grzyby, zalać gorącym bulionem, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Przykryć, gotować 15 min, mieszając od czasu do czasu. Natkę opłukać, osączyć, listki drobno posiekać, dodać do gorącej zupy i od razu podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 29.08.2011 23:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak