Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z porów, ziemniaków i dymki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
masło 1 łyzka
ziemniaki 4 szt
rosół z kury 3 szklanki
śmietana 1 szklanka
szczypiorchłodnik z porów

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z porów, ziemniaków i dymki

BIAŁE CZĘŚCI PORÓW, CEBULĘ WRAZ ZE SZCZYPIORKIEM POSIEKAĆ. ROZGRZAĆ MASŁO I NA NIM PODDUSIĆ POR WRAZ Z CEBULĄ. OBRANE ZIEMNIAKI POKROIĆ W PLASTERKI.DODAĆ DO PODDUSZONEJ CEBULI ZALAĆ ROSOŁEM I GOTOWAĆ AŻ ZIEMNIAKI BĘDĄ MIEKKIE. OSTUDZIĆ. ZIMNĄ ZUPĘ ZMIKSOWAĆ, DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ WYMIESZAĆ Z JOGURTEM LUB ŚMIETANĄ.
PODAWAĆ W FILIŻANKACH.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak