Sposób przygotowania

Jabłka umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać ze szczyptą soli i roztrzepanym jajkiem.Dodać przesianą mąkę i wymieszać.Wyrobić jednolitą masę.Odrywać kawałki ciasta i formować okrągłe knedle.Gotować w osolonej wodzie ok15 minut.Podawać polane stopionym masłem,posypane cukrem i cynamonem.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto wypróbować...
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie też by smakowały.
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Knedle z jabłkami są przepyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !