Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kapuściane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1/2 szt
Pieprz biały mielony Prymat
sól
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kapuściane

Kapustę ugotuj w osolonej wodzie. Odciśnij, ostudż. Cebulę obierz, posiekaj. Zeszklij na oleju. Bułkę namocz, odciśnijKapustę, cebulę i bułkę zmiel. Dodaj mięso, jajko, trochę bułki tartej. Wyrób, przypraw. Jeśli masa jest rzadka dodaj jeszcze trochę tartej bułki. Z masy uformuj podłużne kotlety. Obtocz w pozostałej tartej bułce. Usmaż z obydwu stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.08.2011 09:11
fajny pomysł
joanna77 19.06.2011 15:37
kiedys zrobiłam,były bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak