Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 1 op
mielone mięso 1/2 kg
cebula 2 szt
sól
pieprz
olej
grzyby suszone 1 garść
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem mielonym

Grzyby namocz w zimnej wodzie. Odcedż, zalewę zachowaj. Pokrój w paski. Kiszoną kapustę pokrój, włóż do garnka, wlej zalewę z moczenia grzybów, dodaj grzyby. Ugotuj do miękkości. Cebule obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mielone mięso, usmaż. Dodaj kapustę z grzybami, wymieszaj. Chwilę podduś, przypraw solą i pieprzem. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedż. Podawaj z kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 01.06.2012 14:03
z mięsem jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak