Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z karkówką w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
mały seler 1 szt
ryż 10 dag
bulion warzywny 1 i 1/2 szklanki
jajko 2 szt
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia
boczek 15 surowy bez kości
karkówka 1/2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z karkówką w sosie pomidorowym

Marchewki, pietruszkę, seler i cebulę, zetrzyj na tarce, podsmaż na oleju. Wsyp ryż, przesmaż. Wlej bulion, ugotuj. Karkówkę i boczek zmiel. Podsmaż na oleju, przypraw do smaku. Połącz z ryżem i warzywami, ostudż. Wbij jajka, wymieszaj przypraw do smaku. Kapustę sparz, wytnij zgrubiałe nerwy. Nałóż farsz ściśle zwiń. Gołąbki ulóż w garnku, zalej pół litra wody, zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 12.09.2011 22:07
palce lizać
Robert10 10.09.2011 11:07
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak