Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 800 g
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoik
mąka 2 łyżki
olej do smażenia 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz ziarnisty 3 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
bulion drobiowy 2 szkl
cukier do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z kaszą

Żeberka umyj i potnij na porcję,oprósz solą i pieprzem,odstaw na 30minut.Potem oprósz mąką,obsmaż na oleju z obu stron.Przełóż do rondelka.Posiekaj cebulę i podsmaż ją na oleju z żeberek,dodaj do mięsa i zalej gorącym bulionem.Dodaj ziele angielskie,ziarenka pieprzu i liść laurowy.Duś przez 1godzinę na małym ogniu.Przypraw szczyptą cukru,solą, pieprzem i majerankiem.Dodaj koncentrat.Żeberka podawaj z kaszą gryczaną gotowaną na sypko i sałatkami z ogórków kiszonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak