Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe racuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
ser żółty 30 dag
mąka 1 szkl.
mleko 1/2 l
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe racuszki

1. Mleko i łyżkę masła zagotuj, na wrzątek powoli wsyp mąkę. Mieszaj, by nie powstały grudki. Gdy masa zacznie odchodzić od brzegów, zdejmij z ognia, ostudź, czasami mieszając.
2. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Do masy wbij jajka, wsyp 2/3 sera, wyrób. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
3. Łyżka uformuj z ciasta placuszki, ułóż na posmarowanej masłem blaszce. Włóż do nagrzanego do temperatury 190 stopni piekarnika, piecz 25 min. Wyjmij, posyp resztą sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.02.2014 14:08
Muszą być pyszne
Krystyna32 08.02.2014 07:39
ciekawy pomysł
alaaa 29.06.2012 16:28
interesujące,nie robiłam jeszcze takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak