Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiesiel z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczeki 15 dag
cukier 7 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: kiesiel z czerwonych porzeczek

porzeczki umyć. zagotować i odlać wywar ( zachowując go). owoce przetrzeć przez sito i wlać do wywaru. dosypać cukier, kwasek cytrynowy. zagotować. mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z wodą, wlac do wywaru porzeczkowego i ponownie zogotować. gotowy kisiel wlać do miseczek i posypać cukrem.
można jeśc na gorąco badż na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 02.02.2012 14:20
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak