Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Szpinak poddusić na maśle ze szczyptą soli i pieprzu. Ser żółty i lazur zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ser biały rozdrobnić z misce. Dodać makaron i szpinak.Zamieszać, po czym dodać cały lazur i 2/3 żółtego sera. Wcisnąć czosnek, doprawić szczyptą soli, pieprzu i kurkumy do smaku. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, obsypać lekko bułką tartą. Przełożyć masę, przysypać pozostałą częścią żółtego sera. Zapiekać godzinę pod przykryciem w temperaturze 200 stopni. Następnie zdjąć pokrywę zapiekać jeszcze 15 minut, żeby ser na wierzchu się przyrumienił.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !