Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe faszerowane parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 3 plastry
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
parmezan starty
koper świeży
Sos pieczeniowy jasny

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe faszerowane parmezanem

Został starty parmezan więc przydałoby się coś zrobić:)
Kotlety naciąć na kieszonki i rozbić tłuczkiem (przez folię). Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Mięso nafaszerować serem i panierować w jajku i bułce. Usmażyć na rozgrzanym oleju. W tym czasie sos pieczeniowy (torebkowy) wymieszać z ok.250-270ml wody i zagotować, cały czas mieszając. Kotlety podawać polane sosem i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 15.06.2012 23:37
smaczne mięcho
Sylwia56
Sylwia56 23.08.2011 19:21
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak