Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszanka z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 1/2 kg
jabłka 3 szt.
ząbki czosnku 2 ząbki
cebula 2 szt.
sól
Papryka ostra mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: kaszanka z jabłkami

1. Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostke. Cebule obierz, grubo posiekaj. czosnek obierz, przeciśnij przez praske. Jabłka, cebulę i czosnek wymieszaj.
2. Kaszankę pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na dwóch patelniach. na jednej podsmaż plastry kaszanki z obu stron. N adrugiej mieszankę jabłek. Przypraw do smaku solą i papryką (ew. szczyptą majeranku). Podawaj na kaszance.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak