Sposób przygotowania

Cukinie i papryki myjemy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grube paski. Cukinie kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski i posypujemy solą. Odstawiamy na 4 godz. a następnie odsączamy. Marchewki obieramy, myjemy, kroimy w grube plastry i obgotowujemy. Wodę, ocet, cukier, liście laurowe i ziele angielskie zagotowujemy. Do powstałej zalewy przekładamy warzywa, zagotowujemy i gotujemy ok. 2 min. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !