Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy i robimy z nich wraz ze śmietaną, posiekanym koperkiem, masłem i przyprawami puree (zamiast koperku można użyć też zielonej pietruszki).
Pokrojone pieczarki wraz z cebulką przysmażamy na patelni do momentu odparowania z nich soku.
Gorące puree ziemniaczane wykładamy na wafel, rozsmarowujemy je zostawiając z dwóch stron margines. Na jednym z nich układamy nasze pieczarki. Zaczynając od strony z pieczarkami zwijamy wafel jak roladę (pod wpływem gorących składników wafel zmięknie i da się łatwo zwijać).
Zwiniętą roladę kroimy w plastry, które panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Można podawać z ketchupem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawe:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnaim
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajny pomysł, muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    interesujaca potrawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawe kartofelki muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super połączenie i super smak
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super pomysł.Wykorzystam na pewno.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysł świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    dziwne ale ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wysmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !