Sposób przygotowania

1. Ciasto: ziemniaki ugotuj, zmiel. Dodaj mąki, jajka i szczyptę soli, zagnieć.
2. Farsz:: wątróbki ugotuj. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Kajzerkę namocz, odciśnij. Zmiel z wątróbkami. Dodaj cebule, posyp tartą bułką i natką, połącz, przypraw.
3. Z ciasta formuj placki, ułóż farsz, zlep. Gotuj kilka minut w osolonej wodzie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawe skosztowałbym jednego
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam knedle ale takich jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !