Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące banany

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynka 1 szt
ciemny cukier 4 łyżki
sok z cytryny 1 szt
bita śmietana 200 ml
polewa czekoladowa 6 łyżek
melisy 4 gałązki
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące banany

Banany obierz i połóz na kawałkach folii aluminiowej. Posyp cukrem i pokrop sokiem z cytryny. Owiń folią i zgrilluj ok 10 min. Mandarynkę obierz i podziel. Płatki kokosowe upraż na złoty kolor. Rozpuść polewę. Banany wyjmij z folii aluminiowej i razem z mandarynkami rozłóż na talerzyki. Polewaj powstałym sokiem i polewą. Udekoruj kokosem, bitą śmietaną i melisą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 22.05.2012 07:35
czasami grilluje banany
marcia71 20.09.2011 22:47
dobry banan:)
Justa32 30.07.2011 11:12
mniam
Kate131 27.07.2011 09:05
super
tomek18 08.06.2011 13:44
muszą być smaczne
ronald88 09.05.2011 14:44
mniam
marzena06 25.11.2010 16:18
świetne banany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak