Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami, morelam i śliwkamii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby leśne 40 dag
grzyby suszone 5 dag
morele suszone 10 dag
olej
sól
pieprz
rozmaryn
śliwki suszone 10 dag
wino czerwone 1 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami, morelam i śliwkamii

Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy, studzimy i siekamy. Kapustę płuczemy by pozbyć się nadmiaru kwasu i gotujemy do miękkości wraz z grzybami i wywarem z nich, morealami i śliwkami. Dusimy około 40 min. Grzyby leśne podsmażamy i dodajemy do kapusty. Calość podlewamy winem, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak