Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki w oleju

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Chrupiące młode ziemniaczki smażone na głębokim oleju, to pyszny przepis na przekąskę lub dodatek do obiadu.

Składniki:

ziemniaki młode
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki w oleju

Małe młode ziemniaki oskrobać ze skórki i w całości wkładać do garnka z rozgrzanym olejem. Ziemniaki muszą być całe zanurzone. Gotować na złoty kolor z wszystkich stron, aż będą miękkie. Około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.12.2011 12:55
super, bardzo apetycznie wyglądają
alaaa 24.11.2011 12:16
super wyszły ,takie złociutkie
Adamorek 19.11.2011 15:28
APETYCZNIE WYGLADAJĄ
aga130982 19.11.2011 15:07
pychaaaaaaaaaaaaa
Ibag24 01.10.2011 21:25
jeszcze nie widziałam takich ziemniaczków, piękna sprawa
smakowita 17.06.2011 20:30
fajne
SyMiki 17.06.2011 12:41
Po upieczeniu zawsze troszkę posolę, są lepsze
1j1o1l1a1 16.06.2011 19:56
smakołyk na czasie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak