Sposób przygotowania

CIASTO; wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszaj lub zmiksuj na wolnych obrotach. Ciasto podziel na 3 części. Wlej do wyłożonych papierem do pieczenia prostokątnych form. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni. MASA JABŁKOWA; jabłka obierz, pokrój na kawałki, podsmaż. Wsyp galaretki i cukier, wymieszaj. Schłodż.MASA ŚMIETANKOWA; kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody. Przestudzoną połącz z ubitą śmietaną.Jeden placek posmaruj masą śmietanową, jabłkową i znów śmietanową. Przykryj drugim ciastem i czynność powtórz. Zakończ trzecim plackiem. Wierzch posyp cukrem pudrem lub polej polewą czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !