Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz jarski z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 25 dag
ziemniaki 2 szt
por 2 szt
seler kawalek
cebula
ząbki czosnku 2 szt
sok z cytryny
oliwa 2 łyżki
pietrzuszka
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz jarski z soczewicy

soczewicę umyć zalać chlodną wodą i pozostawić na dobę po czym odlac wodę wlać 2,5 szklanki świeżej wody i ugotować soczewicę do miekkosci. pokroić w kostkę 2 ziemniaki sele cukinie w niezbyt cienkie plasterki, por w makaronik. dodac warzywa do ugotowanej soczewicy doprawić solą, pieprzem i razem gotować jeszcze 20 minut, posiekana cebulę podsmazyc na złoto na oliwie, dodac wyciśniety czosnek. doprawić danie sokiem z cytryny i posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak