Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Białka ubij na sztywno,dosypuj porcjami cukier.Misę z prawie ubitymi białkami wstaw do garnka z wrzątkiem i ubijaj dalej,aż piana będzie lśniąca i sztywna.Piekarnik nagrzej do 110stopni.Bezy wykładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Układaj je luźno obok siebie.Bezy piecz ok.45-50minut przy otwartych drzwiczkach piekarnika.Pozostaw je w wyłączonym piekarniku do całkowitego ostygnięcia.Bezy powinny być w środku miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 13.08.2011 09:55
poprostu bezy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak